Att verka i riktning mot tre övergripande målsättningar:

  • Att skapa ett komponentbibliotek i matematik som kan användas både av studenter som ett individuellt studiestöd för matematisk begreppsbildning, och av lärare som ett hjälpmedel vid komposition och anpassning av kurser för elever med speciella stödbehov (t.ex. bristande förkunskaper). Ett sådant komponentbibliotek skulle kunna bli ett viktigt hjälpmedel för att överbrygga bristande förkunskaper i matematik och skapa kontinuitet i undervisningen vid övergång mellan olika nivåer – både från grundskola till gymnasium och från gymnasium till högskola och universitet.
  • Att skapa en komponentform för multimedial kunskapspresentation som kan fyllas med i stort sett vilket innehåll som helst och därigenom bli återanvändbar i en mängd olika sammanhang - även utanför det matematiska ämnesområdet. En komponentifierad innehålls- och presentationsstruktur - där de olika delarna kan samverka med varandra - innebär starten på ett nytt sätt att organisera och presentera olika kurser eller lärmiljöer, och kommer troligen att bli avgörande för en effektiv design av framtidens nätverksbaserade utbildning. Vi är inte intresserade av att frysa levande kurser i digitaliserat format – i form av t.ex. ett antal videoband. Istället vill vi bidra till att skapa interaktiva och flexibla kunskapskomponenter som hjälper levande lärare att berätta om sitt ämne och demonstrera dess idéinnehåll på ett mer levande och intresseväckande sätt.
  • Att bygga upp en nätverksbaserad diskussionsmiljö i form av ett “hjälpservice-system” som matchar olika typer av frågor mot personer med motsvarande kompetenser. Detta är nära kopplat till den allmänna certifieringsprocess av kunskapskällor som kommer att bli en viktig del av den framtida innehållsdeklarationen av information på Internet.


Page last modified by May 05, 2005, at 02:34 PM